OTA Güncelemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

OTA güncellemesi tabirini, özellikle akıllı telefon kullananlar bir şekilde duymuşlardır. Telefonlarınıza gelen sistem güncellemelerinin OTA güncellemesi olduğu konusunda bir uyarı ile karşılaşmışda olabilirsiniz. Peki nedir bu OTA güncellemesi denen şey?

OTA Güncelemesi Nedir?

OTA ingilizce Over The Air kelimelerinin kısaltılmış halidir. Türkçede bir karşılık ararsak yaklaşık olarak şebeke üzerinden yapılan güncellemeler için kullanılır. Yani kullandığınız telefona operatörünüz ve ya telefonun üreticisi tarafından verilen güncellemenin yine telefon üzerinden yapılacağı anlamına gelir. Bu kullandığınız mobil şebeke ve ya WiFi ağı üzerinden yapılabilen ama herhangi bir bilgisayara bağlantı kurmanıza ihtiyaç duymadan yine kullandığınız cihaz üzerinden yapabildiğiniz güncelleme türüdür.

Örnek olarak kullandığınız telefon Android işletim sistemli bir casper ota olsun. Diyelim ki sistem sürümü 4.4.2 den 4.4.4 e yükselecek. Eğer bu bir OTA güncellemesi olarak dağıtılacaksa cihazınıza güncelleme olduğuna dair bir uyarı gelir. Sizde bu güncellemeyi Android sisteminizin ayarlar bölümünden sistem güncellemesi olarak cihazınızı bilgisayarınıza bağlamadan yapabilirsiniz. Duruma göre Casper OTA mobil şebekenizi kullanabilirsiniz. Ama genelde sistem güncellemesi büyük dosyalardan oluştuğu için cihazınıza WiFi bağlantısı yapıp güncellemeyi öyle yapmanız tavsiye edilir. Tabi sistem güncellemesi yapmadan önce muhakkak önemli olduğunu düşündüğünüz dosyların bir yedeğini telefon harici bir yere almanızı tavsiye ederim.

Casper OTA

Casper OTA güncelleme sorunu nedenleri arasında en sık wifi ağ şebeke sorunu gelmektedir. Bu sorunu cihazı kapatıp tekrar başlatmanız durumunda giderebilirsiniz. OTA güncellemesi sadece akıllı telefonlarda olmaz. Örneğin yeni nesil smart televizyonların, uydu cihazlarının, akıllı saatlerin, modemlerin, tabletlerin almış oldukları güncellemelerde OTA güncellemelerine örnek verilebilir.

Bu makaleyi puanlayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

TeknoBilir

Selam, ben SEO Uzmanı TeknoBilir. Teknobilir.com kurucusuyum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu